Crowdfunding in 4 stappen


Ben jij een ambitieuze vrouwelijke ondernemer en op zoek naar financiering voor jouw bedrijf? Via VERA Community kun je mensen laten investeren in jouw bedrijf door te crowdfunden. Jij beschikt dan over startkapitaal om je eigen bedrijf op te richten, of over groeikapitaal om je bestaande bedrijf uit te breiden. Het werkt als volgt:

Vraag je
campagne aan

Ben je er klaar voor? Check het hier.

Maak je campagne

Werk je campagne uit
aan de hand van het VERA-stappenplan

Lanceer je campagne

Presenteer je plan via
de website van
VERA Community.

Deel je succes

Betrek je investeerders bij jouw bedrijf en beloon hen voor hun bijdrage.

Voor welke ondernemers is VERA Community bedoeld?

 

De VERA-ondernemer is een vrouw met een kansrijk idee, die talent heeft voor ondernemerschap en die positieve impact wil hebben met haar bedrijf. Zij is een vrouw met de ‘WOW’-factor: zij is een Wereldverbeteraar, Ondernemer en Waardecreator.
De VERA-ondernemer verankert vrouwelijke waarden in haar bedrijfsvoering en is daarmee de leider van de toekomst en een rolmodel voor andere vrouwen. Zij hecht aan het creëren van duurzame waarde, maatschappelijke impact, samenwerken en delen. Met deze opvatting draagt zij de spelregels aan voor een nieuwe economie.

Waarom crowdfunden via VERA Community?

 

Er kunnen heel veel redenen zijn waarom je kapitaal nodig hebt als ondernemer. Het is verstandig om eerst naar de verschillende mogelijkheden te kijken die er momenteel zijn om jouw ideeën te financieren. Het bepalen van jouw financieringsstrategie kunnen wij samen met jou doen. Als je besluit om via VERA Community te gaan crowdfunden dan heeft dat de volgende voordelen:

 

 • Je vergroot je vermogen.

  Hierdoor kunnen andere vormen van kredietverlening makkelijker toegankelijk zijn, of zelfs overbodig worden.

 • Je hebt toegang tot het netwerk van VERA-investeerders.

  Dit zijn vrouwen en mannen die geloven in de kracht van vrouwelijk ondernemerschap en hen middels financiering willen helpen.

 • De investeerders zijn betrokken bij jouw bedrijf.

  Als je hen op de juiste manier weet te interesseren om zich in te zetten voor jouw bedrijf, krijg je niet alleen kapitaal maar ook toegang tot hun netwerk en kennis. Zij zijn daarmee ambassadeurs van jouw bedrijf, en kunnen jou en je bedrijf echt verder helpen.

 • Wij begeleiden jou bij jouw campagne.

  Net als ondernemen, is het runnen van een succesvolle crowdfunding campagne hard werken, met ups en downs. Ook zullen er andere vaardigheden van je gevraagd worden, die je normaal niet in je bedrijf tegen komt. Wij geven advies en begeleiding gedurende jouw crowdfunding campagne.

Kosten van financiering via crowdfunding

 

Plaatsing van een crowdfunding campagne op onze website en promotie via social media kan al vanaf € 195. Hiervoor helpen wij jou bij jouw campagne pagina, promoten wij jou actief via ons netwerk en ontvang je twee advies-uren. Wil je echter meer begeleiding of advies bij jouw crowdfunding campagne, dan maken we graag een offerte voor onze dienstverlening. 

 

Kosten dienstverlening vera community  

 

De platforms die de financiële en juridische afwikkeling van de campagne verzorgen brengen ook kosten in rekening. Vaak is dit op basis van no-cure, no-pay. Dit betekent dat je een kleine vergoeding betaalt voor plaatsing, en een percentage over het opgehaalde bedrag als de campagne succesvol is afgesloten. Voordat je campagne wordt geplaatst moet je enkele documenten, een portretfoto en een filmpje aanleveren. Ook hiervoor zul je wat kosten moeten maken.  Lees hier meer over hoe crowdfunding via VERA Community precies in zijn werk gaat.

 

Start campagne

Helma Lieberwerth: "Crowdfunding was voor mij de best passende financiering: samen groeien vanuit verbinding is de basis van het partnership met onze klanten."